Over HIELS : Wie zijn wij ? wat doen wij?

Historiek

HIELS heeft reeds een lange traditie in de handel, opslag, en transport van veevoeders en aanverwante landbouwproducten.

Kort na de Tweede Wereldoorlog startte Theophiel Hiels en Elisa Boodts, naast een boerderij en wissenkwekerij, met een handel in veevoeders en meststoffen.

De oudste zoon Gerard Hiels samen met zijn echtgenote Maria Segers namen in 1957 de zaak over en breidde deze verder uit.  Hij introduceerde als één van de eerste de bulkleveringen in deze streek van het Waasland.

In 1988 werd de eenmanszaak omgevormd tot de huidige vennootschap. Tevens kwamen zijn zoon Theo Hiels en diens echtgenote Chris Rooms in de zaak. Door enkele gerichte overnames in 1988 (De Keersmaecker Bazel ‘Versele-Laga’) en 1990 De Vos Zele ‘Dossche’) steeg de omzet gevoelig.

In 1992 werden alle oude magazijnen afgebroken en vervangen door de huidige nieuwbouw. Dit jaar was tevens een zwarte bladzijde voor het bedrijf daar de stichter van bvba Hiels, Gerard Hiels, bij de werken aan de nieuwbouw door een tragisch ongeval om het leven kwam.

Onder impuls van de huidige zaakvoerders werd doorgezet. Er werd uitgekeken naar samenwerking met gelijkgezinde collega’s. In 1994 werd beslist om zelf voeders te formuleren en te laten produceren onder eigen naam bij derden. De verkoop ging in stijgende lijn, dit vooral door het geloof in onze waarden : kwaliteit, service en innovatie. Als slogan hanteren wij sindsdien ‘Voor zichtbaar beter resultaat’

De voornaamste activiteiten van de onderneming zijn de productie en handel in veevoeders, de handel in voedermiddelen bestemd voor veevoederfabrikanten en veehouderijbedrijven. De op- en overslag van veevoeders en voedermiddelen. De voornaamste verhandelde producten zijn : veevoeders, enkelvoudige voedermiddelen, bloem, meststoffen, zaden, fytoprodukten, en diverse aanverwante land en tuinbouwproducten.

In 2007 werd een belangrijke overname gedaan namelijk Voeders Paelinck in Bazel. Hierdoor hebben we nu een zeer goed gelegen site gericht naar de professionele landbouw.     Sinds 2010 hebben we hier een blendinstallatie staan voor kunstmeststoffen om aangepaste formules op maat te maken. Ook een 3-tal kalkstrooiers staan ter beschikking van onze klanten, dit alles om hun areaal landbouwgrond op een correcte manier te bemesten.  De opslag van veevoeders in zakgoed en bulk en ook de graanopslag gebeurt ook op deze locatie.

Sinds 2020 richten we onze focus volledig op onze professionele klanten. De verkoop aan particulieren is overgedragen aan A&B Van Hoyweghen, door deze overname is het aanbod van het 'particulier Hiels assortiment' op onze gemeente verzekerd.

Naar de toekomst toe kijken de mensen van het bedrijf uit naar kansen, vormen van samenwerking, die groei en kwaliteit ten goede komen.

Wat zijn onze waarden ?

Wij gaan voor ‘ZICHTBAAR BETER RESULTAAT’ door :

Kwaliteit

Familiale structuur, moderne infrastructuur, transparant, FCA gecertificeerd.    

Service

Bereikbaar, snelle en betrouwbare leveringen, flexibel, advies.  .

Innovatie

Nieuwe ontwikkelingen en betere producten