Over HIELS : Wie zijn wij ? wat doen wij?

Historiek

HIELS heeft reeds een lange traditie in de handel, opslag, en transport van veevoeders en aanverwante landbouwproducten.

Kort na de Tweede Wereldoorlog startte Theophiel Hiels, naast een boerderij en wissenkwekerij, met een handel in veevoeders en meststoffen.

De oudste zoon Gerard Hiels samen met zijn echtgenote Maria Segers namen in 1957 de zaak over en breidde deze verder uit.

Gerard Hiels (handelaar voeders Dossche) introduceerde als één van de eerste de bulkleveringen in deze streek van het Waasland.

In 1988 werd de eenmanszaak omgevormd tot de huidige vennootschap. Tevens kwamen zijn zoon Theo Hiels en diens echtgenote Chris Rooms in de zaak. Door enkele gerichte overnames in 1988 (De Keersmaecker Bazel ‘Versele-Laga’) en 1990 De Vos Zele ‘Dossche’) steeg de omzet gevoelig.

In 1992 werden alle oude magazijnen afgebroken en vervangen door de huidige nieuwbouw. Dit jaar was tevens een zwarte bladzijde voor het bedrijf daar de stichter van bvba Hiels, Gerard Hiels, bij de werken aan de nieuwbouw door een tragisch ongeval om het leven kwam.

Onder impuls van de huidige zaakvoerders werd doorgezet. Er werd uitgekeken naar samenwerking met gelijkgezinde collega’s. In 1994 werd beslist om zelf voeders te formuleren en te laten produceren onder eigen naam bij derden. De verkoop ging in stijgende lijn, dit vooral door het geloof in onze waarden : kwaliteit, service en innovatie. Als slogan hanteren wij sindsdien ‘Voor zichtbaar beter resultaat’

De voornaamste activiteiten van de onderneming zijn de productie en handel in veevoeders, de handel in voedermiddelen bestemd voor veevoederfabrikanten en veehouderijbedrijven. De op- en overslag van veevoeders en voedermiddelen. De voornaamste verhandelde producten zijn : veevoeders, enkelvoudige voedermiddelen, bloem, meststoffen, zaden, fytoprodukten, en diverse aanverwante land en tuinbouwproducten.

Het transport wordt sinds 2005 door een extern gmp-erkend transportbedrijf gedaan.  Deels hebben we ook eigen transport.    

In 2007 werd een belangrijke overname gedaan namelijk Voeders Paelinck in Bazel. Hierdoor hebben we nu een zeer goed gelegen site gericht naar de professionele landbouw.   Paul Paelinck, ex bedrijfsleider Voeders Paelinck is verantwoordelijk voor de uitbating van deze site. Sinds 2010 hebben we hier een blendinstallatie staan voor kunstmeststoffen om aangepaste formules op maat te maken. Ook een 3-tal kalkstrooiers staan ter beschikking van onze klanten, dit alles om hun areaal landbouwgrond op een correcte manier te bemesten.  De opslag van veevoeders in zakgoed en bulk en ook de graanopslag gebeurt ook op deze locatie.

De site in de Rupelmondestraat is omgebouwd naar een  een volwaardige tuin en dierenwinkel voor particulieren. Tuin- en dierenliefhebbers, maar ook zelf-bakkers kunnen hier terecht voor kwaliteitsvolle producten en advies.

Vanaf eind 2016 hebben we ook een productie van gedroogde gefermenteerde voedermiddelen.     

Naar de toekomst toe kijken de mensen van het bedrijf uit naar kansen, vormen van samenwerking, die groei en kwaliteit ten goede komen.

Wat zijn onze waarden ?

Wij gaan voor ‘ZICHTBAAR BETER RESULTAAT’ door :

Kwaliteit

* familiale structuur : we hebben een prefecte controle over alle onderdelen van van het proces, van aankoop,       nutritie, productie, stockage tot verkoop.

* moderne infrastructuur

* transparatie : door open communicatie met onze klanten en leveranciers kunnenwe gericht werken aan verbetering

* Feed Chain Alliance gecertificeerd bedrijf

Service

* Altijd beschikbaar : ons team staat altijd paraat om aan uw vragen te voldoen en past zich aan.

* Snelle en betrouwbare leveringen : dankzij eigen vervoer en onze vaste transporteurs kunnen wij de bestellingen altijd tijdig leveren.

* Flexibiliteit : maatwerk op alle vlak

* Advies en ondersteuning van onze klanten

Innovatie

* Nieuwe producten : nieuwe ontwikkelingen kunnen we vlot implementeren dank zij eigen kennis en ondersteuning en feed-back van onze klanten, toeleveranciers en  andere partners.

* Betere producten : bestaande producten steeds in vraag stellen, aanpassen en verbeteren.